Vleesbedrijf VION sluit slachterij in Helmond, productie verhuist naar Boxtel

1 augustus 2013 om 15:34
nl
Vleesverwerker VION uit Eindhoven gaat de slacht en het verwerkingsproces van varkensvlees verhuizen van Helmond naar Boxtel. Volgens een woordvoerder gebeurt dat om kosten te besparen en efficiënter te verwerken. Het is nog niet duidelijk wat er met de 130 medewerkers uit Helmond gaat gebeuren. 100 daarvan werken in de productie.
Geschreven door

"Het is de bedoeling dat we het maximaal aantal medewerkers mee laten verhuizen naar onze vestiging in Boxtel", laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten.
"Op korte termijn gaan we met de bonden een sociaal plan opstellen om te kijken hoe we het personeel zo goed mogelijk intern kunnen herplaatsen. Deze efficiencymaatregel is noodzakelijk voor resultaatherstel op de sterk concurrerende varkensvleesmarkt'', aldus het bedrijf.
Niet iedereen kan meeDe woordvoerder laat weten dat er niet voor alle medewerkers plek zal zijn in Boxtel. "Exacte aantallen weten we nog niet, we moeten eerst de uitkomsten van het plan afwachten." FNV Bondgenoten zegt een uitnodiging te hebben gehad om het sociaal plan mee op te stellen. In een reactie laat de vakbond weten er alles aan te zullen doen om zoveel mogelijk medewerkers intern te herplaatsen.
Vion verwacht half oktober volledig verhuisd te zijn met de varkensvleesactiviteiten van Helmond naar Boxtel. Het vleesbedrijf maakte afgelopen april plannen bekend om een deel van de ingrediëntendivisie, waar bijvoorbeeld gelatine, eiwitten en vet uit slachtafval worden gemaakt, te verkopen. Daarmee moeten de verliezen van de afgelopen paar jaar worden gecompenseerd.
Verkoop misluktBegin mei zag VION de voorgenomen verkoop van Oerlemans Foods nog afketsen. Dat onderdeel zou verkocht worden aan conservenfabriek Baltussen, maar beide bedrijven kwamen niet tot overeenstemming over de voorwaarden en de prijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.