Nieuwste bakkerscreaties geshowd op vakbeurs in Autotron
"Dit is denk ik de belangrijkste Nederlandse beurs voor bakkers", vertelt een bezoeker. "Zelf heb ik een brood- en kaaswinkel en ik moet hier elk jaar geweest zijn om inspiratie en vakkennis op te doen."
Voor de vijfde keer wordt de Bakkersbeurs gehouden. Er was een grote markt waar bakkers, patissiers en bedrijven die grondstoffen leveren, bij elkaar kwamen. Er werden ook demonstraties gegeven, maar er werd vooral veel geproefd.
Nieuwe trendsZo ook bij chocolatier Henk Groen van De Truffel. Hij creëerde een bonbon van marsepein en gember, maar ook chocolade met Limoncello. "Ik was op vakantie in Italië en daar proefde ik het citroendrankje Limoncello. Ik vroeg mij af hoe dat zou smaken in combinatie met chocolade en het bleek een succes. Hij is erg in op het moment."
Henk hoeft niet bang te zijn dat zijn vrouw hem ooit verlaat. Zij mag de nieuwste chocoladecreaties altijd als eerste uitproberen. "Ze is gek van chocolade, je mag haar eronder begraven."