Lekker of niet? Worstenbroodje met... asperge!
LEES OOK: Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode bakt het lekkerste worstenbroodje van Brabant! [FOTO'S]
Beekman is een echte liefhebber van het Brabantse worstenbroodje. In 2014 startte hij - als uit de hand gelopen hobby - een kleine bakkerij in winkelcentrum Boschveld in Den Bosch. Inmiddels heeft hij bakkerij De Meester in Vught overgenomen en 22 mensen in dienst.
Sambal, paling, vegetarisch...
Naast het bereiden van royaal gevulde worstenbroodjes innoveert hij graag. Zo bracht hij al onder meer pittige sambalworstenbroodjes, een vegetarische en biologische variant en een variant met kalfsgehakt, gerookte paling, amandel en hoisinsaus op de markt.
Voor de ontwikkeling van het aspergeworstenbroodje zocht hij de samenwerking met aspergekwekerij Verhoeven in Cromvoirt, een familiebedrijf dat sinds 1939 asperges teelt. "Ik ben dol op de smaak van het witte goud", vertelt Beekman. "Die wilde ik graag combineren met het gekruide gehakt van ons worstenbrood."
Kookvocht in deeg
In het broodje zit zowel gehakt als asperge. Het aspergekookvocht verwerkt de bakker in het deeg van het broodje, zodat de aspergesmaak optimaal tot zijn recht komt.
Het aspergebroodje is uitvoerig getest en geproefd door een smaakpanel van aspergekwekers en foodexperts. "Het eindresultaat mag er zijn", zegt Beekman. "We hopen zowel liefhebbers van worstenbroodjes als asperges te verrassen met deze nieuwe delicatesse."
Tot aan het einde van het aspergeseizoen zijn de aspergeworstenbroodjes te koop bij bakkerijen van Brabantsche Worstenbroodjes in Den Bosch en Vught, aspergekwekerijen in de omgeving Breda, Tilburg en Eindhoven en via de webshop van Keilekker.nl.