Het is Vega Vrijdag dus tijd voor een heerlijk soepje met prei
Wat heb je nodig?
- een prei
- 2 teentjes knoflook
- een witte ui
- gekookte aardappelen van de vorige dag
- bleekselderij
- knolselderij
- scheutje melk
- peper en zout
Zo maak je het:
Snij de knoflook, ui, prei, bleekselderij en knolselderij fijn. Zet een pan op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook en ui. Zorg dat de smaak goed vrijkomt. Doe er vervolgens de prei en bleekselderij bij en bak alles lekker aan. Dan is het tijd om de knolselderij erbij te doen. Als alles zacht gebakken is, mag er wat water en een scheut melk bij. Doe de aardappelen van de vorige dag erbij en breng alles op smaak met peper en zout.
Kook het geheel goed door. Je mag er een paar keer de staafmixer doorheen halen maar als je de groente fijn genoeg snijdt, is het niet noodzakelijk.
Garneer de soep met een paar druppels olijfolie en je Vega Vrijdag gerecht is klaar. Eet smakelijk!