Of je worst lust?! Dit stukje vlees is eigenlijk geen vlees
Het lijkt op vlees, het smaakt als vlees maar toch is er geen enkel diertje voor gestorven. Bij voedselverwerker Schouten in Giessen proberen ze je biefstukje zo goed als mogelijk na te maken. "Ja, hij ruikt misschien hetzelfde als een hamburger. Maar het is het niet", zegt een van de medewerkers.
In een pannetje bereidt hij de vleesvervanger, zoals hij het zelf noemt. De hamburgers en gehaktballen bij het voedselbedrijf zijn gemaakt van rode of groene linzen of kikkererwten.
Of je worst lust?! Aandacht voor je biefstukje tijdens Nationale Week Zonder Vlees
Zeven maanden douchen
De hamvraag is natuurlijk waarom er deze week tijdens de Nationale Week Zonder Vlees aandacht wordt gevraagd voor het eten van minder vlees. Volgens de organisatie van de actieweek bespaar je zeven maanden douchewater.
Bovendien bespaar je volgens de initiatiefnemers zo'n 114 kilometer auto rijden. Dat is genoeg om van Helmond naar Bergen op Zoom te rijden.
Dood dier of plant?
Alternatieven voor vlees zijn er dus genoeg, laten ze bij voedselverwerker Schouten in Giessen zien. Volgens hen zal dat in de toekomst alleen nog maar meer worden. "Ik denk dat die producten steeds een beetje beter worden."
"Ik verwacht gewoon dat die producten veel beter worden. Kijk, als het qua smaak en beleving hetzelfde is, wat maakt het dan nog uit of er een dood dier of plant op je bord ligt?"