Deze Frikandellen Kerstcake hoort bij ieder kerstdiner [RECEPT]

21 december 2019 om 10:00
nl
Na haar immens populaire anti-katerlasagne met carnaval komt Betty van den Oetelaar nu met een recept, speciaal voor de feestdagen: de Brabantse frikandellen-kerstcake. Bekijk de vrolijke kerstvideo van Betty hier en mocht je het allemaal nog eens rustig na willen lezen, het het recept vind je hieronder. Eet smakelijk!
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door
Nicole Melchers

Ingrediënten:

  • Appelsap (200 ml)
  • Olijfolie (1 eetlepel)
  • Eieren (4 stuks)
  • Snufje zout
  • Bloem (250 gram)
  • Bakpoeder (1 theelepel)
  • Geraspte kaas (150 gram)
  • Gesneden rode ui
  • Frikandellen (4 stuks, licht afbakken)
  • Voor de garnering: curry en mayonaise

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Neem een beslagkom en meng hierin het appelsap, de olijfolie, de eieren en het zout tot een glad mengsel. Gooi het bakpoeder door de bloem en meng het daarna samen door het eimengsel. Ook hier even goed mengen tot de klontjes verdwenen zijn.

Doe nu de kaas, plakjes frikandel en uitjes erbij. Pak een tulbandcakevorm en vet deze goed in. Schep het deeg nu in de vorm en plaats het cakeblik in het midden van de oven.

De Frikandellen Kerstcake moet ongeveer een half uur tot drie kwartier in de oven. Twijfel je of hij gaar is? Steek dan een prikker in de cake. Als deze er weer schoon uitkomt, is de cake goed gaar.

Ten slotte versier je de frikandellen-kerstcake met streepjes mayonaise en curry. En zo tover je een heerlijke hartige variant op tafel van dit klassieke kerstrecept.

Volgens Betty hoort dit recept écht bij ieder kerstdiner: "Geniet ervan en ik wens jullie allemaal heel fijne feestdagen!"

Wil je meer recepten van Betty zien? Bekijk dan deze playlist op YouTube.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.