Lekkerste gehaktbal komt uit Brabant: 'Smaakt heerlijk en ziet er goed uit'
Uiteraard is de slager enorm trots dat zijn bal tot beste van het land is gekroond. "Wij staan vaker in de top 10, maar om jezelf weer winnaar te mogen noemen, is echt gaaf", zegt hij.
"Dit is echt onze trots, en dit is de mooiste prijs die je kunt winnen."
Zijn geheim? "We gebruiken gehakt van scharrelvarkens uit de regio en dat merk je aan de kwaliteit van het vlees", vertelt Paul. "Dit is echt onze trots. En dit is de mooiste prijs die je kunt winnen."
Hoe krijg je die gehaktbal perfect op je bord? Paul heeft wel wat tips: "Gebruik niet te weinig boter, wees royaal. Als je denkt dat je jus nog wat beter kan, zet de pan dan een beetje schuin op het vuur, zodat je een kuiltje krijgt en laat de bal gelijkmatig sudderen. Dan is hij in twintig minuutjes, een half uurtje klaar."
Alle gehaktballen werden beoordeeld door een professionele jury. Ze beoordelen op goede smaak, kruiding, vorm, kleur en ambachtelijke uitstraling.
Bij de top tien van de Lekkerste Bal Gehakt zaten nog meer Brabantse slagers:
- Jongmans in Klundert,
- Ron de Kwant in Hank,
- De Jong in Gilze,
- Van der Zande in Halsteren.