Liveblog

112-nieuws: bermbrandje langs A59 • politieauto ramt huis

17 juni 2023 om 16:47 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Rik ClaessenProfielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

23.05

Vrouw gewond bij schietpartij

Bij een schietpartij in Eindhoven is vanavond een vrouw gewond geraakt. Een man is opgepakt. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De recherche is naar de plek van de schietpartij om onderzoek te doen.

LEES OOK: Vrouw gewond bij schietpartij in Eindhoven, verdachte opgepakt

22.20

Politieauto ramt woonhuis in Veen

In Veen is vanavond een politiewagen tegen een woonhuis belandt. Het huis raakte daarbij behoorlijk beschadigd. Een agent is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Politieauto ramt per ongeluk een huis in Veen, schade is groot

21.26

Vrouw te dronken om weg te rijden

Dronken achter het stuur stappen is nooit een goed idee, maar een vrouw in Valkenswaard was zó dronken dat dat ook niet meer lukte. Ze reed nog voor haar eigen deur tegen een lantaarnpaal. Buurtbewoners hoorde al geruime tijd een auto flink gas geven. Toen de auto eenmaal in beweging kwam, reed die achteruit tegen een lantaarnpaal aan. De lamp brak daardoor af.

De politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau en de auto terug op de parkeerplaats gezet.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.51

Scooterrijder gewond na achtervolging

Een scooterrijder is vanavond gewond geraakt toen hij viel tijdens een politieachtervolging door Helmond. De man zou tijdens de achtervolging een zogenaamde weggeleider hebben geraakt, een kleine verhoging tussen de weg en het fietspad. Daarbij verloor hij in de Hortensialaan de macht over het stuur en kwam eerst tegen een paaltje en daarna tegen een lantaarnpaal. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Waarom de scooterrijder achtervolgd werd door de politie, is niet duidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
16.42

Bermbrandje langs A59

Langs de A59 ter hoogte van Kruisstraat heeft vanmiddag een bermbrandje gewoed. Het vuur verspreidde zich razendsnel in allebei de richtingen, door de grote droogte en de wind. De brandweer had het vuur snel onder controle. Uiteindelijk is ongeveer 1500 vierkante meter in de berm zwartgeblakerd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
16.33

A16 is weer vrij

De A16 is inmiddels weer vrij, na het ongeluk eerder vanmiddag. De vertraging is nog niet direct opgelost, volgens de ANWB is die nu nog iets minder dan een uur.

16.16

Meer dan een uur vertraging op A16

Door een ongeluk bij Moerdijk is er een lange file ontstaan op de A16. In de richting van Rotterdam is nog maar één rijstrook beschikbaar. De vertraging is inmiddels meer dan een uur. Rijkwaterstaat verwacht dat de weg rond kwart voor zes weer vrij is.

15.53

Vermiste man (81) is weer terecht

De man die eerder vanmiddag vermist raakte in Tilburg, is weer terecht. Dat meldt de politie in een Burgernetmelding. De man was vermist geraakt in de omgeving van de Hart van Brabantlaan.

15.16

Man (81) vermist

In Tilburg is een verwarde man van 81 jaar vermist. De man heeft kort, grijs haar, een sikje, draagt een witte polo en zou een zilvergrijze fiets bij zich hebben. Hij zou vermist zijn geraakt in de omgeving van de Hart van Brabantlaan.

13.07

File op A2

De linker rijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht werd rond kwart voor een vanmiddag afgesloten bij Kerkdriel na een ongeluk. De afsluiting leidde rond een uur 's middags tot een vier kilometer lange file vanaf de afrit Veghel, goed voor veertig minuten vertraging.

12.47

Meisje krijgt riek in been

Een 15-jarig meisje is vanmiddag gewond geraakt tijdens werkzaamheden op een terrein aan de Maststraat in Nispen. Ze zou een riek in haar been hebben gekregen. Wat er precies is voorgevallen, is niet bekendgemaakt. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is volgens de politie niet duidelijk of de arbeidsinspectie een onderzoek gaat instellen.

Het meisje raakte gewond aan de Maststraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het meisje raakte gewond aan de Maststraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Diverse hulpverleners kwamen naar het terrein aan de Maststraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Diverse hulpverleners kwamen naar het terrein aan de Maststraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
12.41

Kapotte auto op A27

De rechter rijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem werd rond kwart over twaalf vanmiddag afgesloten bij industrieterrein Avelingen vanwege een kapotte auto die daar op de weg stond. De afsluiting leidde rond halfeen tot een acht kilometer lange file vanaf Geertruidenberg, goed voor twintig minuten vertraging. Rond kwart voor een 's middags werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

12.08

Vliegtuig crasht ondersteboven op akker

Een vliegtuig is vanochtend ondersteboven op een akker beland bij Drimmelen. De melding van het ongeluk aan de Ruilverkavelingsweg kwam rond kwart voor twaalf binnen bij de hulpdiensten. Wat er precies is gebeurd, is niet bekendgemaakt. In het vliegtuig zat alleen een piloot. Die heeft het ongeluk overleefd.

LEES OOK: Vliegtuig crasht ondersteboven in weiland, piloot ongedeerd

Het vliegtuig kwam ondersteboven in het weiland bij Drimmelen terecht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Het vliegtuig kwam ondersteboven in het weiland bij Drimmelen terecht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
11.47

Toestand slachtoffer steekpartij Veghel zorgelijk

De toestand van de man die rond vijf uur vanochtend werd neergestoken in een huis aan de Emmastraat in Veghel is zorgelijk. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Het slachtoffer heeft meerdere steekwonden. In het huis aan de Emmastraat hebben agenten een 44-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

11.18

Man (83) vermist

In Valkenswaard is sinds vanochtend vroeg een 83-jarige man vermist. De man heeft grijs haar en draagt een bril. De man droeg op het moment van zijn vermissing een poloshirt, een groene pet en een korte broek. Hij zou fietsen op een Spartafiets.

10.50

Gasstoring in Bergen op Zoom

Honderden inwoners van Bergen op Zoom kampen sinds deze ochtend met een gasstoring. Enexis laat weten dat 588 klanten geen gas hebben. De oorzaak was rond kwart voor elf 's ochtends gevonden. "Naar verwachting is de gaslevering om halftwaalf vanochtend weer hersteld." Klanten krijgen het dringende advies goed te controleren of alle gasapparaten uit staan om gas in huis te voorkomen.

09.30

Massale vechtpartij in Helmond

Op de Walvisstraat in Helmond vond vrijdagnacht een grote vechtpartij plaats. Hierbij zouden zo'n dertig mensen betrokken zijn. Er zou volgens de politie ruzie zijn ontstaan over een meisje, tijdens een feestje. Vervolgens werd over en weer geslagen, ook met een boksbeugel. De jongen die geslagen had met de boksbeugel kreeg een proces-verbaal omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien. Omdat hij minderjarig is, werd zijn ouder op de hoogte gebracht. Die beloofde 'passende maatregelen' tegen de jongen te nemen

LEES OOK: Ruzie over meisje leidt tot massale vechtpartij en klappen met boksbeugel

09.28

Accu's boot smelten

De accu's van een plezierjacht aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda bleken vanochtend te smelten. De opvarenden waren wakker geworden van de alarmmelders aan boord. Ze hadden geen idee wat er mis was en belden meteen de hulpdiensten. Na onderzoek kwam de brandweer uit bij de accu's van de boot. Die waren door nog onduidelijke reden aan het smelten. De brandweer koppelde de drie grote accu's los en bracht ze naar buiten.

De brandweer haalde de smeltende accu's van het plezierjacht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer haalde de smeltende accu's van het plezierjacht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
08.15

Defecte trein op spoor

Tussen Den Bosch en Nijmegen reden vanochtend rond acht uur korte tijd veel minder treinen, vanwege een defecte trein op het spoor tussen Den Bosch en Oss. Na een kwartier konden de treinen op dit traject weer volgens schema rijden.

07.49

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd bij Hazeldonk

Twintig slapende vrachtwagenchauffeurs zijn vanochtend vroeg weggestuurd van de vluchtstrook naast de toe-en afrit bij Hazeldonk. Zij hadden hun vrachtwagen op de vluchtstrook geparkeerd - terwijl dit daar niet is toegestaan - om daar een dutje te doen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en sprak hen hierop aan.

Wachten op privacy instellingen...
06.23

Gewonde bij steekpartij Veghel

Een man is ernstig gewond geraakt bij een steekpartij in een huis aan de Emmastraat in Veghel. Die vond rond kwart over vijf 's nachts plaats. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar Veghel. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verdachte aangehouden. De omgeving van het huis is afgezet met lint.

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen na de steekpartij aan de Emmastraat in Veghel (foto: Sander van Gils/|SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden opgeroepen na de steekpartij aan de Emmastraat in Veghel (foto: Sander van Gils/|SQ Vision).
03.48

Brand verwoest auto Helmond

Een auto die was geparkeerd op een parkeerplaats aan de Hobostraat in Helmond is afgelopen nacht door brand verwoest. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat auto verloren ging. In de buurt van de auto werd een lap stof gevonden met een sterke benzinelucht. De politie doet onderzoek.

In de buurt van de uitgebrande auto in Helmond werd een lap stof gevonden met een sterke benzinelucht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
In de buurt van de uitgebrande auto in Helmond werd een lap stof gevonden met een sterke benzinelucht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
02.45

Coniferenhaag in vlammen op

Aan de Achterstraat in Vlijmen ging afgelopen nacht een coniferenhaag in vlammen op. De brandweer was snel aanwezig en kon voorkomen dat het vuur zou overslaan naar een schuur. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. De haag bevindt zich bij het huis van burgemeester Willemijn van Hees. Zij gaat op zoek naar een nieuwe erfafscheiding.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur aan de Achterstraat in Vlijmen zou overslaan naar een schuur (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De brandweer kon voorkomen dat het vuur aan de Achterstraat in Vlijmen zou overslaan naar een schuur (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!