Sterrenchef Soenil moet 'gewoon' werken met kerst: 'Fantastisch'
Bahadoer is in september al begonnen met het samenstellen van het menu. "Vaak pakken we de topgerechten van dit jaar. Daar hebben we ervaring mee en dan gaan we daarmee aan de slag."
Dat is dan meteen ook de eerste tip voor de thuiskoks met kerst. "Maak nooit wat je nog nooit gemaakt hebt. Daarmee gaan mensen vaak de fout in." Bahadoer vindt vooral de Langoustine die op het kerstmenu staat lekker. Hij maakt hem met phulauri, een hindoestaanse snack gemaakt van kikkererwten. Toch heeft hij voor het kerstmenu bij hem thuis een eenvoudige kiprollade gemaakt. "Dat vind ik lekkerder dan die taaie droge kalkoenen altijd. Een kip blijft altijd mals." Dat kerstdiner thuis is inmiddels al geweest, want met met Kerstmis moet er natuurlijk gewerkt worden.
"Ik ben niet anders gewend."
De sterrenchef vindt het helemaal niet erg om met de feestdagen te werken. "Ik vind het zelfs fantastisch. Ik ben niet anders gewend. En na nieuwjaar zijn we een paar dagen vrij, dat is dan weer leuk. Komt iedereen weer uitgerust weer terug, want het zijn heftige maanden."
Maar nu eerst nog even knallen. Drie dagen lunch en diner. Zeventig couverts per dag. Drie dagen topsport, maar dat is elke dag het geval in een restaurant met twee Michelinsterren.
In de video zie je hoe de koks van restaurant Faran in Den Bosch zich voorbereiden op de feestdagen.