Video

Kermisgangers razen pijlsnel op balkon af, bewoner maakt video

26 juli om 11:02 • Aangepast 7 augustus om 02:05
nl
'Okay, let's go!' en 'Nog een rondje!', veelal gevolgd door het hoge gegil van kermisgangers die met een noodgang op je balkon af razen. Voor de bewoners van de Kattenrug in Tilburg is het de dagelijkse gang van zaken. De Tilburgse Kermis is in volle gang en een van de hoogste en misselijkmakendste attracties staat recht voor deur: de Booster Maxx.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

Een gigantische metalen arm van 55 meter hoog die je met een rotvaart van 100 kilometer per uur omhoog en omlaag slingert. Voor waaghalzen op de Tilburgse Kermis is het ieder jaar een van de favoriete attracties. Voor de minder dappere bezoeker is het torenhoge gevaarte ook leuk om naar te kijken. Vooral 's avonds schitteren honderden lichtjes op de arm, prachtig vergezeld door het gegil van rondslingerende kermisgangers.

LEES OOK: Deze mensen zien de kermisattracties langs hun raam vliegen: 'Gaaf'

Voor de mensen die in het centrum van Tilburg wonen is er geen ontsnappen aan de kermis. Zeker niet voor de inwoners van de Kattenrug, het gebouw waar de Booster Maxx recht voor de deur staat. Nu gaan er beelden viral die een van de bewoners heeft gemaakt: om de haverklap raast de Booster Maxx rakelings langs de balkons, inclusief gillende mensen.

Nog niet genoeg kermis gezien?

Meer van dit soort verhalen zie je bij 't Kermis Buske. Van maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli staat 't Brabants Buske op de Tilburgse Kermis en zenden we elke dag een kermis special uit: 't Kermis Buske. Die is vanaf 17.45 uur te zien op televisie, Brabant+ en vele extra's vind je op Facebook, Instagram en TikTok!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!