'Femke Bol' in de vitrine bij patisserie in Vught: 'Ze lopen superhard'

5 augustus om 17:31 • Aangepast 16 augustus om 02:00
nl
Patisserie De Rouw in Vught heeft sinds maandag beslag weten te leggen op een sportieve culinaire bijzonderheid. In de vitrine ligt een chocolade-lekkernij waarvoor je met hoge snelheid naar de Vughtse patisserie moet rennen: de Femke Chocolade-Bol. Enige haast is wel geboden om eigengemaakte chocolade-bol te bemachtigen, want op is op.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het idee om de Olympisch atlete op deze manier te eren, komt van de ouders van Lisa de Rouw. "Zij zagen op televisie de race van de mannen en de vrouwen over de vier keer vierhonderd meter. Mijn ouders hadden vooral oog voor de snelheid van Femke Bol. Daar moeten we iets mee doen, stelde mijn vader voor. En dat gebeurde ook, want sinds maandag ligt Femke Bol in de vitrine van de patisserie", vertelt Lisa in het radioprogramma Afslag Zuid.

De werknemers van de patisserie doken de bakkerij om een speciale chocolade-bol te ontwerpen. In korte tijd lagen er vijftig chocolade bollen compleet met een gouden plaatje in de vitrine. "In recordtijd waren ze verkocht", vertelt Lisa.

"Onze winkel heeft deze dagen de Olympische Spelen als thema, bijvoorbeeld een taart met de Eifeltoren erop. Hockeysupporters die naar Parijs zijn gegaan hebben voor de hockeyers ook wat punten meegenomen."

Zo werd de Femke chocolade-Bol gemaakt:

Wachten op privacy instellingen...

Olympisch goud
Femke Bol hielp de Nederlandse estafetteploeg zaterdagavond op de 4x400 meter aan het Olympisch goud. De ploeg, die verder bestond uit Lieke Klaver, Eugene Omalla en Isaya Klein Ikkink, won in een uitverkocht Stade de France de finale in een Nederlands record van 3.07,43, slechts 2 honderdsten boven het wereldrecord. Bol rukte als slotloopster vanaf de vierde plek op naar de eerste positie met een machtige eindsprint.

Overigens was het onze 'eigen' Cathelijn Peeters uit Dongen die de ploeg vrijdag naar de finale sleepte. Als slotloopster zorgde ze ervoor dat Nederland als tweede eindigde, goed voor een finaleplaats op zaterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.