'Nog zeventig wachtenden voor je', topdrukte voor kerst bij de bakker en slager
Bij slager Fons Pessers aan de Westermarkt in Tilburg moeten de mensen vooral geduld hebben. "Het staat helemaal ramvol!" Vanaf half acht gingen de deuren open en de winkel stond direct vol met mensen. "Als je nog vlees moet hebben, dan adviseer ik je om er een paar uur voor uit te trekken", zegt Daisy.
Waard om op te wachtenVoor één van de wachtenden lijkt het ophalen van de bestelling nog ver weg. Zij heeft namelijk nog zeventig (!) wachtenden voor zich. Maar dat wachten lijkt het waard. "Want het is altijd lekker hier."
Ook de slager zelf lijkt de drukte prima aan te kunnen. "Je moet wel volhouden. Het is nog een paar uur en dan is het afgelopen", vertelt slager Ger. Hij krijgt deze donderdag dan ook hulp van 26 meiden die de klanten helpen.
'Topdag van het jaar'Bij de Meesterbakker van Iersel in Tilburg krijgen ze het deze dag ook druk. "Dit is de topdag van het jaar. Dit is waar we het allemaal voor doen”, vertelt bakker Sjaak. Slapen was er voor hem dan ook niet bij. "We bakken 24 uur door. Daar krijgen we energie van."