De frikandellenvlaai komt naar je toe: bakker in Someren waagt zich aan hartige 'lekkernij'
Een Limburgse bakker uit Grubbenvorst kondigde vrijdag aan frikandellenvlaaien te gaan verkopen. "Gevuld met curry en stukjes frikandel naar eigen inzicht af te werken met uien en mayonaise", verkoopt Bakkerij Engels de hartige snack.
"Wij hebben via Facebook onze volgers gevraagd of ze zoiets ook zagen zitten", vertelt filiaalmanager Christel van Vlerken van Bakkerij van de Mortel. "Er kwamen zoveel reacties, dus we hebben besloten om ook een frikandellenvlaai te maken."
Voorlopig eenmaligVoorlopig is het idee eenmalig. De bakkerij bakt er honderd en verkoopt ze op vrijdag en zaterdag. "We kijken eerst maar eens wat de reacties zijn, misschien nemen we de vlaai dan wel op in ons assortiment."
Of de frikandellenvlaai eigenlijk wel lekker is, weten de bakkers in Someren ook nog niet. "Morgenvroeg gaan we de eerste bakken, dan zullen we het weten", lacht Van Vlerken.