Aardappelijs, discodellen en bugnuggets: wat zijn we toch culinair!
De DiscodelHet zure van de mayonaise zou lekker samengaan met het zoete van de discodip, aldus de ontdekkers. Bas van Lith uit Goirle en Stijn Berger uit Lage Mierde vonden dat een frikandel met enkel mayonaise geen porem was. Hop, spikkels erop. Dat is overigens ook prima te doen met satésaus.
PepernotenkroketEen gewaagde combinatie werd gevonden in Rosmalen, daar kwam Peter Vos van Eetpaleis 't Vosje afgelopen jaar met de pepernotenkroket. Volgens Vos een heerlijke delicatesse. "Onze kroket smaakt juist als lekker vers afgebakken pepernoten. Dat gevoel wordt helemaal versterkt omdat 'ie natuurlijk warm is", vertelde hij.
BugnuggetsWil je wat meer exotisch, dan kun je ook gaan voor de bugnuggets. Marian Peters van de Vereniging voor Insectenkwekers hoopt de Brabantse supermarkten te veroveren met insectensnacks. Ze zitten vast vol met proteïnen.
Snacks in de vorm van chocoladelettersAls de keuze tussen een chocoladeletter of vette hap je teveel wordt is Snackfabrikant Van Oers je reddende engel. Afgelopen winter kwamen ze met een kipstaaf in de vorm van een chocoladeletter. Erg aantrekkelijk zag het er niet uit, maar het moet vast smaken.
FrikandellenvlaaiDe frikandel is regelmatig slachtoffer van voedselexperimenten. Bakkerij van de Mortel in Someren bracht afgelopen juni de frikandellenvlaai op de markt en de bestellingen bleven maar komen. Maar de hype is er nu wel een beetje vanaf, aldus ontdekker Frank Driessen. "De laatste weken gaat hij wel minder hard. In het weekend verkopen we hem nog wel, ook landelijk. Maar doordeweeks is de vraag echt minder."
AardappelijsSpeciaal voor De Week van de Smaak kwam een ijsbereider uit Rijsbergen in 2012 met aardappelijs. Kinderen die de expositie in het Van Goghhuis bezochten kregen het gratis en voor niets.