'Verplicht vrij' vanwege de hitte, koeling van slager William trekt het 's middags niet
“Ik ga van 7 tot 1 open, een echt tropenrooster dus”, zegt Martens. En dat is nodig, omdat de koelingen het niet meer aan kunnen. “Anders bederven de producten in de toonbank. En dat wil je niet”, zegt de keurslager. “Kwaliteit staat bij ons voorop. We halen het vlees er zo weer uit. En dan gaan we naar huis. Het is niet anders.”
Voor de ervaren slager is dit een bijzondere situatie. “Ik heb dit in 27 jaar nog nooit meegemaakt, dat het zo warm is”, zegt Martens. “Ik had er van te voren wel over nagedacht wat ik zou doen, maar ik heb het nooit in werking hoeven zetten.” Teleurstelde klanten levert het nieuwe rooster niet op. “Soms staan er rond 1 uur nog mensen voor de deur, en die laten we dan snel nog binnen.”
'Ik kan er wel aan wennen'
Toch vindt Martens het niet vervelend. “Ik ga zo lekker in het zwembad liggen op de camping. Ik kan er wel aan wennen zo, halve dagen werken”, lacht hij. Het gewone rooster gaat weer in wanneer de temperatuur weer onder de 30 graden komt. Tot die tijd, geniet de slager nog even van z’n vrije middagen.