Dit beest is de schrik van het waterschap: 'Dijken veranderen in gatenkaas'Het zijn vernuftige beesten en waar ze verblijven ontstaat meer leven. Maar bevers vormen ook een bedreiging voor de dijken die binnen het project Meanderende Maas, van Ravenstein tot Lith, worden verstevigd. “Als we geen maatregelen nemen, graven ze enorme gangenstelsels. Hierdoor kunnen dijken doorbreken en dorpen en steden onder water komen te staan.”
'Dit mag niet gebeuren', ontgoocheling bij PSV na miraculeuze slotfaseNog nooit gaf PSV een voorsprong van twee doelpunten weg in de blessuretijd. Maar in Nijmegen volgde een primeur. De koploper van de Eredivisie gaf een 3-1 voorsprong uit handen en speelde in de blessuretijd alsnog gelijk. Na afloop zochten Jerdy Schouten en Peter Bosz naar de juiste woorden. "Deze spelers moeten gewoon van NEC kunnen winnen."
'Dit mag niet gebeuren', ontgoocheling bij PSV na miraculeuze slotfasezondagNog nooit gaf PSV een voorsprong van twee doelpunten weg in de blessuretijd. Maar in Nijmegen volgde een primeur. De koploper van de Eredivisie gaf een 3-1 voorsprong uit handen en speelde in de blessuretijd alsnog gelijk. Na afloop zochten Jerdy Schouten en Peter Bosz naar de juiste woorden. "Deze spelers moeten gewoon van NEC kunnen winnen."
Gehavend PSV lijdt nieuw puntenverlies na dramatische slotfasezaterdagPSV heeft zaterdagavond weer punten laten liggen in de titelstrijd. In Nijmegen gaven de Eindhovenaren in de slotfase een 3-1 voorsprong uit handen. In blessuretijd was Bryan Linssen de gevierde man bij NEC dat nog terugkwam tot 3-3. Het is de volgende domper voor PSV dat deze week al veel slecht nieuws te verwerken kreeg.
VideoWeer chalet uitgebrand op camping: 'Wie steekt ze in de fik?'vrijdagOp camping De Brug aan de Sint Sebastianusstraat in Herpen heeft donderdagavond en -nacht voor de tweede keer deze maand een felle brand gewoed. De brand verwoestte een chalet dat fungeerde als 'mancave'. De eigenaar van dit chalet zit na de brand met vragen. "Wie doet dit? Wie steeks ze in de fik? Is het een pyromaan of de eigenaar van de camping die ons weg wil hebben? Ik zou het niet weten."
Bestaande stankoverlast aanpakken is lastig, ook met nieuwe wetgevingdonderdagGemeenten moeten nieuw geurbeleid opstellen. De wet geurhinder en veehouderij is verouderd, en er moeten nieuwe plannen komen die zich houden aan de nieuwe richtlijnen van de Omgevingswet. Dat is fijn voor veel Brabanders, want dat betekent dat geuroverlast in de toekomst niet verder groeit. Toch blijft het lastig om huizen die op dit moment al in de stank staan te helpen.
VideoVuurwerk ontploft: jonge slachtoffers al weken niet aanspreekbaar29 januari 2025De drie jongeren die oudjaarsavond zwaargewond raakten door de ontploffing van vuurwerk in Cuijk, kunnen hierover nog steeds niets vertellen. Dit is niet mogelijk door de gezondheidstoestand van de slachtoffers (14, 17 en 18). Twee van hen liggen nog in een ziekenhuis, zo meldt de politie woensdag desgevraagd. Het blijft voorlopig onduidelijk wat er die avond in Cuijk precies is gebeurd.
Trein botst op praalwagen, carnavalsclub Centrumknollen niet vervolgd29 januari 2025Carnavalsvereniging De Centrumknollen in Berghem is niet langer verdacht van het ongeluk waarbij een trein op haar carnavalswagen botste. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak woensdag geseponeerd, waardoor de leden niet worden vervolgd. De schade van het ongeval wordt wel op de club verhaald, zo meldt spoorbeheerder ProRail.
Warmtepompen kapot en scheuren in muren: flatbewoners in de kou25 januari 2025Sinds de oplevering van een flat aan de Irenelaan in Cuijk schort er van alles aan de huurappartementen. In de muren zitten scheuren, de ramen gaan moeilijk dicht en er zijn allerlei lekkages. De warmtepompen werken niet goed, waardoor bewoners op en af in de kou zitten. Volgens de verhuurder worden de warmtepompen steeds gerepareerd, omdat de kosten voor nieuwe pompen te hoog zijn. Voor bewoners is de maat nu echt vol. "Altijd wel iets mis."
Werkzaamheden om dijken te verzwaren gestart: 'Slapeloze nachten gehad'23 januari 2025Het uitzicht op de Maas wordt anders, maar als het goed is, houden bewoners van het rivierengebied tussen Ravenstein en Lith in de toekomst wel droge voeten door de dijkverzwaringen. De start van Meanderende Maas, zoals het project heet om de dijken hoger en steviger te maken, begon donderdag na jaren van voorbereidingen.